Tüp Bebek Uygulamasında Yaş Sınırı
![Tüp Bebek Uygulamasında Yaş Sınırı](https://www.hamile.com/wp-content/uploads/2019/09/tüp-bebek-760x420.jpg)
Tüp Bebek Uygulamasında Yaş Sınırı
Tüp bebek uygulamasında kadının yaşı önem arz etmektedir. Kadının yumurtalık kapasitesi iyi olduğu sürece 40 yaş ve üstünde tüp bebek uygulamasına gidilebilmektedir. Preimplantasyon genetik tanı uygulanarak %25-30 oranında olumlu sonuç alınabilmektedir.
Adetinin 3. gününde kadına yapılacak olan hormon testleri ultrasonografi de yumurtalıkların fonksiyonları ve yumurta kapasitesi kontrol edilir. Uygun görüldüğü görüldüğü taktirde 45 yaşına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.
Oranlara bakıldığında üreme çağındaki çiftlerin %15’i normal yollarla çocuk sahibi olamamaktadır. 35 yaşın altındaki çiftlerin 1 yıl korunmasız ve düzenli olarak ilişkiye girmeleri halinde çocuk sahibi olamamaları bebek tedavisine yönlendirilmektedir. 35 yaş üstündeki çiftler de ise bu sere 6 aydır, bu süreçte kendiliğinden gebelik durumu gelişmiyorsa ilaçla tedavi yöntemine geçilir.
35 yaş üstü kadınlarda yumurta sayısı ve kalitesinde düşüklük yaşanmaya başlaması nedeniyle tüp bebek tedavisi 45 yaşına kadar yapılabilmektedir.
İleri yaşa mensup anne adaylarına hamilelik oranını arttırma ve sağlıklı bir bebek sahibi olmaları ve devam eden gebelik şansını arttırmak için preimplantasyon genetik tanı uygulanmaktadır. Embriyolar anne rahmine nakledilmeden önce kromozomlar incelenerek içlerinden en kaliteli olanları anne adayına transfer edilir.
Bebek sahini olmak isteyen ileri yaştaki kadınlara öncelikle ayrıntılı yumurtalık rezerv muayenesi, ultrasonografi ve hormon tetkikleri yapılması gerekmektedir . Tüp bebek uygulamasının başarı oranı belirlenerek hasta bu konuda ayrıntılı şekilde bilgilendirilmelidir…
![](https://www.hamile.com/wp-content/themes/birkadin/img/icon/yorumlar.png)